Below you can find some of the most used words in the coffee world


Americano/ Αμερικάνικος:
Ο εσπρέσσο που έχει διαλυθεί σε καυτό νερό για να κάνει το άρωμα λιγότερο έντονο.

Άρωμα: Το άρωμα που αναπνέεις όταν "μυρίζεις" τον καφέ το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί μεταξύ γλυκιάς και πικάντικης γεύσης.

Οξύτητα:
Η οξύτητα περιγράφει την έντονη γεύση, που μεταδίδει ζωτικότητα, το θετικότερο χαρακτηριστικό ενός φλυτζανιού καφέ. Συναντάμε χαρακτηρισμούς όπως βαρύς, ελαφρύς, σκληρός και flat

Body/ Πυκνότητα:
Είναι το βάρος και η υφή που αφήνει μιά γουλιά καφέ στο στόμα. Συναντάμε χαρακτηρισμούς όπως σιροπιασμένος, άγριος, άτονος, αμυδρός, βαρύς, μεσαίος και φυσικά, γεμάτος.

Blend/ Χαρμάνι:
Το ανακάτεμα δυο ή περισσοτέρων ειδών καβουρδισμένου καφέ για την δημιουργία μιας ισορροπημένης, ευχάριστης γεύσης.

Cafe con leche:
Espresso με αρκετό αχνιστό γάλα.

Caffe con panna:
Espresso που σερβίρεται καλύτερα με μια μικρή ποσότητα κρέμα γάλακτος.

Καφεiνη:
Η δυναμωτική ουσία που περιέχει κάθε είδος καφέ. Η καφεϊνη είναι ένα είδος λευκού αλκαλοειδούς που χρησιμοποιήται κυρίως στην ιατρική ως ελαφρύ διεργετικό και για την αντιμετώπιση πολλών ειδών πονοκεφάλου.

Cafe au lait:
Είδος Γαλλικού καφέ που φτιάχνεται με ταυτόχρονο ανακάτεμα νερού και βραστού γάλατος.

Crema/ Kρέμα: Το καϊμακι που δημιουργήται στην επιφάνεια του εσπρέσσο κατά την διαδικασία βρασμού. Η "κρέμα" βοηθάει να διατηρηθεί το άρωμα και η γεύση του εσπρέσσο μεσα στο φλυτζάνι.

Caffe corretto: Espresso με λικέρ, κονιάκ ή μπράντυ.

Caffe creme:
Espresso συνδιασμένος με μια κουταλιά κρέμας γάλακτος.

Caffe freddo:
Κρύος espresso σερβιρισμένος με παγάκια σε ψηλό ποτήρι.

Caffe latte:
Espresso με αχνιστό γάλα, ή ακόμα γευστικότερος με αφρώδες γάλα.

Caffe lungo: Ίδιος με τον Αμερικάνικο.

Caffe macchiato:
Espresso με 1-2 κουταλιές αφρόγαλο. Macchiato σημαίνει "σημαδεμέμνος" στα ιταλικά.

Caffe mocha/ Μόκα:
Espresso, σιρόπι σοκολάτας και αφρόγαλο. Σερβίρεται επίσης με κρέμα γάλακτος και σκόνη κακάο.

Cappuccino/ Καπουτσίνο:
Espresso, με αφρόγαλο ή κρέμα γάλακτος. Μπορεί να σερβιριστεί με σκόνη κακάο, σοκολάτας και βανίλιας, ή με κρυστάλλους ζάχαρης.

Cappuccino chiaro:
Ένα είδος πιο ελαφρύ καπουτσινό με λιγότερο εσπρεσσο από τον παραδοσιακό καπουτσίνο.

Cappuccino scuro: Σκούρος καπουτσίνο φτιαγμένος με περισσότερο εσπρέσσο από τον παρδοσιακό καπουτσίνο.

Coffee granita: Κρύος καφές με καμματάκια πάγου, φτιαγμένος με γάλα, ζάχαρη και εσπρέσσο.

Doppio: Διπλή δόση εσπρέσσο.

Double no fun: Καφές φτιαγμένος με άπαχο γάλα και ντεκαφεϊνέ εσπρέσσο.

Double tall skinny: Διπλή δόση εσπρέσσο και άπαχο αφρόγαλο.

Espresso: Μια διαδικασία για γρήγορη απόσπαση της γεύσης της καρδιάς του καφέ, με πίεση. Χρησιμοποιούνται ειδικά καβουρδισμένοι κόκκοι ποικιλίας Arabica. 1-1/2 κουταλιές εσπρέσσο είναι η βασική δόση για ένα "σφηνάκι" καφέ. Ο espresso χρησιμοποιήται ώς βασικό συστατικό για τους πιο γευστικούς καφέδες.

Flavor / Γεύση: Ο συνδιασμός της γεύσης και του αρώματος που αφήνει ο καφές στο στόμα. Η γεύση μπορει να είναι έντονη, καραμέλας, πικάντικη, φρουτένια, καπνιστή, πλούσια, σοκολατένια, φυσική, γλυκιά, και οινώδης.

French or Italian roast: Ένας τρόπος καβουρδίσματος των κόκκων του καφέ που τους αφήνει ένα πολύ σκούρο καφέ χρώμα.

Harmless:
Latte φτιαγμένος με ντεκαφεϊνέ εσπρέσσο.

Iced cappuccino:
Διπλή δόση εσπρέσσο σε ψηλό ποτήρι με πάγο, παγωμένο γάλα και ζεστό αφρόγαλα.

Iced espresso:
Διπλή δόση εσπρέσο με πάγο. Σερβίρεται σε μεσαίο γυάλινο ποτήρι.

Latte: Καφές με αφρόγαλα, συνήθως σε αναλογία 1 προς 3. Σερβίρεται και με σιρόπι.

Latteccino: Latte με περισσότερο αφρό ή Cappuccino με περισσότερο γάλα.

Mochaccino: Καπουτσίνο με σοκολατένιο αφρόγαλο.

No fun:
Καφές φτιαγμένος με ντεκαφεϊνέ εσπρέσσο.

Roasts: Ποικιλία χαρμανιού καβουρδισμένων καφέδων συγκεκριμένου χρώματος

Skinny: Ο καφές Latte φτιαγμένος με άπαχο ή 1% λιπαρά γάλα

Thunder thighs:
Διπλή δόση Mochaccino, φτιαγμένος μόνο με σοκολατένιο γάλα και κρέμα γάλακτος.

Home Η εταιρία μας Η ιστορία του καφέ Ποικιλίες καφέ Άλεσμα και Καβούρδισμα Προετοιμασία
Τα προϊόντα μας Συνατγές Η γλώσσα του καφέ Nέα Παραγγελία Επικοινωνία
© Copyright 2003 COFFEE BLEND, Created and maintained by